Ευχαριστούμε τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ που μας τιμά με αυτό το υπέροχο άρθρο!

« Στο κέντρο της Αθήνας, ένα μαγαζί υμνεί την ελληνική κουζίνα και υποδέχεται τους καλοφαγάδες για μεσογειακά, γευστικά ταξίδια… «Σαν την ελληνική κουζίνα, τίποτα!» θα μπορούσε να είναι με μία φράση η φιλοσοφία του Διονύση Σπηλιόπουλου και της ομάδας του που παίρνει σάρκα και οστά στο «Ella Greek Cooking».

Το ζεστό μαγαζί, στην οδό Μητροπόλεως και στον αριθμό 26, καταφέρνει χωρίς φαμφάρες και περιττά λόγια στον κατάλογο να εντυπωσιάσει τον κάθε καλοφαγά με τις γευστικές του προτάσεις, αφήνοντας τους πάντες ικανοποιημένους.

Με καλές πρώτες ύλες από παραγωγούς στην Ελλάδα, με μεράκι στο μαγείρεμα και προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, το αποτέλεσμα από αυτά που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι πεντανόστιμο. Η κρητική σαλάτα του Καίσαρα, στην οποία πρωταγωνιστούν το απάκι και η γραβιέρα Κρήτης, το μιλφέιγ ψητών λαχανικών με την πιο νόστιμη μελιτζάνα που έχετε γευτεί, η τηγανητή φέτα ΠΟΠ σε τραγανή κρούστα, αλλά και τα ζουμερά κεφτεδάκια με την κόκκινη σάλτσα δημιουργούν το τέλειο ξεκίνημα ενός φανταστικού γεύματος.

Η ώρα των κυρίως πιάτων, όμως, στο «Ella Greek Cooking» είναι η καλύτερη! Γύρος χοιρινός σε αραβική πίτα με γραβιέρα, κρεμμύδι και πικάντικο γιαούρτι, χοιρινό ψαρονέφρι κοντοσούβλι, αλλά και φιλέτο κοτόπουλο με πατάτες baby και λαδολέμονο είναι μερικές από τις πιο νόστιμες προτάσεις με κρέας. Αν δηλώνετε φανατικοί των θαλασσινών, επιλέξτε το σουβλάκι σολομού ή τις θεϊκές γαρίδες σχάρας, που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σας.

Καθημερινά, να σημειωθεί, υπάρχουν πιάτα και πίτες ημέρας, που αξίζουν την προσοχή σας, καθώς ακολουθούν την εποχικότητα και τα φρέσκα υλικά που βρίσκει ο σεφ κάθε πρωί. Όσον αφορά στο επιδόρπιο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο να παραγγείλετε πουράκια γεμιστά με πραλίνα γάλακτος!»