ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

 

Ο γαστρονομικός χάρτης της πόλης απέκτησε ένα νέο σημείο που υπόσχεται να σας προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες. Το Ella Greek Cooking!

Στην ελληνική μυθολογία η Έλλα ήταν η κόρη του Αθάμα και της Νεφέλης. Το όνομα Έλλα έχει άμεση σύνδεση με την Ελλάδα (Ἑλλάς).

Το εστιατόριο βρίσκεται σ΄ ένα από τα πιο κεντρικά σημεία στην Αθήνα στην περιοχή του Συντάγματος. Σε αυτόν τον ανακαινισμένο χώρο είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε όλες τις ώρες της ημέρας! Στο μενού θα βρείτε μοναδικές επιλογές για καφέ, brunch, μεσημεριανό, βραδινό και τα μοναδικά κρασιά μας, με επιλογές από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες!

Σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον, μαγειρεύουμε με φρέσκα υλικά μοναδικές ελληνικές συνταγές, εμπλουτισμένες με μοντέρνες νότες, σε καλαίσθητες συνθέσεις που θα παραμείνουν αξέχαστες και θα αλλάξουν τις προσδοκίες σας από αυτό που μέχρι τώρα έχει χαρακτηριστεί ως «σπιτικό» φαγητό! Με το πάθος μας για αυθεντικό ελληνικό φαγητό και την μεγάλη αγάπη μας για τα πιο αγνά υλικά, προσφέρουμε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες!

Ο αναμφισβήτητος συνδυασμός ποιοτικής πρώτης ύλης και μεγάλης εμπειρίας δημιούργησαν αυτό το μοναδικό συνδιασμός εστιατορίου και παντοπωλείου! Πρωταρχικός μας στόχος είναι να σας προσφέρουμε γευστικά και υψηλής ποιότητας γεύματα. Συνδυάζοντας τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με τη σύγχρονη κουζίνα δημιουργούμε αποκλειστικές μεσογειακές γεύσεις.

Καλώς ήλθατε στο Ella Greek Cooking!

Ἕλλα

Δέν εἶν’ἀλήθεια ὅτι ἔπεσε ἡ Ἕλλα (Ἕλλη τήν εἶπαν οἱ Ἴωνες)

ἀπ’τόν κριό τόν χρυσόμαλλο καθώς περνοῦσε πάνω ἀπ’τήν θάλασσα (τόν Πόντο πού πῆρε ἀπ’αὐτήν τ’ὄνομά του).

Ἔφθασε πάνω ἀπ΄τίς ἀκτές τῆς Ἀνατολῆς μεσημέρι νωρίς.

Τέτοιαν ὥρα, Μικρασιάτισσες κυράδες νοικοκυρές μαγειρεῦαν.

Ἐλαφρύς ἄνεμος ψήλωσε, ἔφερε τίς εὐωδιές κι ἡ Ἕλλα λαχτάρησε.

Στήν Θήβα, στό σπίτι της, μικρό κορίτσι, τιμοῦσε πάντοτε τῆς Γῆς τά πνεύματα μαγειρεύοντας.

Κι ἔμοιαζ’ ἐδῶ νά ἔχει πολλά νά μάθει καί νά διδάξει.

Εἶπε λοιπόν στόν κριό νά σταθεῖ καί κατέβηκε.

Ὁ Φρίξος, λιγόφαγος καί βιαστικός, κίνησε γιά πιό πέρα.

Ἀλλά ἡ Ἕλλα ἔμειν’ ἐκεῖ, νά ἑνώνει μέ τ’ ὄνομα καί τίς γνώσεις της

τίς στεριές καί νά μαγειρεύει τῆς Εἰρήνης τά ἔργα, πρός Χαρά τῶν ἀνθρώπων.

                                                     Πέγκυ Χριστοφῆ